Advertisement

Asya hisse senetleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın hastaneden taburcu olmasının ardından sağlığına ilişkin endişelerin azalması sonrasında ABD hisselerini takip ederek yükseldi. Ayrıca yasa yapıcıların daha fazla mali teşvik için ilerleme kaydettiklerine ilişkin iyimserlik de hisse piyasasını destekledi. Dolar baskı altında kalmayı sürdürürken, ABD Hazine tahvilleri fazla değişmedi.

Japonya ve Hong Kong hisse senetleri sınırlı yükselirken Güney Kore Borsası fazla değişmedi. ABD hisselerinin günün en yüksek seviyesinden kapatmasının ardından S&P 500 Endeks vadelileri yatay seyrediyor. Nasdaq vadelileri dalgalandı. ABD Hazine tahvili faizleri, traderların Joe Biden'ın son anket rakamları sonrasında seçime ilişkin pozisyonlarını ayarlamalarının ardından kaydettiği Pazartesi günkü kazançlarını korudu.

Avustralya hisse senetleri bütçe açıklaması öncesinde dalgalandı. Tayvan Doları 2011'den beri en güçlü seviyesinden kapatması sonrasında yükseliş serisini genişletti.

EP Wealth Advisors portföy strateji birimi direktörü Adam Phillips, "Yatırımcılar büyük bir ihtimalle son verilerin ve ABD Başkanı Trump'ın birinci elden virüs deneyiminin mali paket ihtimalini arttırdığı fikriyle hareket ediyor. Ek teşvik desteğine olan ihtiyacı reddetmek giderek daha zor bir hale geliyor." dedi.

Trump'ın Kovid-19 için üç günlük hastane tedavisinin ardından taburcu olması ardında sağlık durumuna ilişkin yanıtsız sorular bırakıyor. Ayrıca Beyaz Saray'da virüs salgınının kötüleşmesini önlemek için gereken kısıtlamalara uymaya ne kadar gönüllü olduğu konusunda kuşku duyuluyor.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Londra saatiyle 06.19'da fazla değişmedi. Dayanak endeks Pazartesi yüzde 1.8 yükseldi.
Nasdaq 100 Endeks vadelileri yüzde 0.2 düştü.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0.2 arttı.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.5 yükseldi.
Güney Kore'de Kospi Endeksi fazla değişmedi.
Hang Seng Endeksi yüzde 0.7 arttı.

Döviz

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1'den daha az düşüş kaydetti.
Yen yüzde 0.1 tırmanarak dolar karşısında 105.64 seviyesinden işlem gördü.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.1 yükselişle 1.1790'dan alıcı buldu.
Sterlin/dolar yüzde 0.1 artışla 1.2988 oldu.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 2 baz puan düşüşle yüzde 0.76 oldu. Endeks Pazartesi günü 8 bp arttı.

Emtia

WTI petrol vadelileri yüzde 0.4 yükselişle varili 39.37 dolardan işlem gördü.
Altın yüzde 0.1 değer kaybederek onsu 1,912 dolar civarından alıcı buldu.