Advertisement
HABERLER ABONE OL

Haftanın ikinci işlem gününde hisse senedi yatırımcıları enflasyon endişelerini bir kenara bırakırken, güçlü bilançolara odaklanmayı tercih ediyor.

Yeni haftanın ilk işlem gününde S&P 500 yüzde 0,34, Nasdaq 100 endeksi de yüzde 1,02 yükselişle kapandı. Bu sabah ABD vadeli endeksleri hafif artıda.

Teknoloji hisselerine yönelik iştah bu sabah Asya’da da etkisini gösterdi.

Avustralya Merkez Bankası tam istihdama dönüşün sağlanabilmesi için destekleyici para politikası koşullarının korunacağını açıklarken, ülke tahvilleri değer kazanıyor.

Çin’de gözler China Evergrande Group’un gayrimenkul birimi ile yerel para cinsi tahvilin kupon ödemesine çevrildi.

ABD 10 yıllıklarında düşüş

Cuma günkü 6 baz puanlık yükselişin ardından haftaya yüzde 1,60’tan başlayan ABD 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 1,57’lere indi. Böylece getiri eğrisinde gözlenen yataylaşma da şu aşamada durmuş oldu.

Sabaha karşı bir ara düşüşe geçen ham petrolün varil fiyatı yeniden yükseldi ve 82,5 dolar ile 2014 zirvelerine yakın işlem görmeyi sürdürüyor.

Varlık yönetim şirketi ProShares’in Bitcoin vadeli ETF’inin New York Borsasında işlem görmeye başlaması için geri sayım devam ederken, Bitcoin yüzde 2 yükseliş kaydetti. Kripto para birimi nisan ayında 64 bin 870’in hemen altı ile rekor kırmıştı.

JPMorgan ve Credit Suisse İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz artırım tahminlerini yükseltti, sterlin dolar karşısında değer kazandı.

Piyasalar BoE’nin bu yıl faizi yüzde 0,5’e çıkarmasını fiyatlıyor. Bloomberg Dolar Endeksi yüzde 0,30 düşüşle işlem görüyor.