Advertisement

Asya hisse senetleri, Fed'in yakın zamanda faiz indirimine gideceği ve ABD – Çin ticaret görüşmelerinin yeniden rayına oturacağı yönündeki yatırımcı iyimserliğinin azalmasıyla karışık seyretti ve Avrupa vadelileri zayıfladı.

Japonya ve Avustralya hisse senetleri düştü. Çin ve Kore hisselerinde düşüş sınırlı kaldı. ABD hisseleri Fed Başkanı Jerome Powell'ın ABD ekonomisine yönelik aşağı yönlü risklerin arttığı şeklindeki uyarısıyla Salı günü bu ayın en sert kaybını kaydetti. ABD'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi yüzde 2 civarında tutundu. Petrol arz endişeleriyle dört haftanın en yüksek seviyesine tırmanırken altın son kazançlarının bir kısmını geri verdi. Yeni Zelanda Doları merkez bankasının faiz değiştirmemesi sonrasında dalgalı seyretti.

JPMorgan Asset Management baş küresel stratejisti David Kelly, “En büyük endişem insanların daha yüksek verginin, ya da daha yüksek vergi tehdidinin düşük faiz sözüyle dengelenebilir olduğunu düşünmesi. Böyle olmayacak.” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump ile Çinli mevkidaşı Xi Jinping'in Cumartesi günkü görüşmesi öncesinde yatırımcılar temkinli. Konuya yakın kaynaklara göre ABD, 300 milyar dolarlık Çin ithalatına yönelik bir sonraki vergi artırımını askıya almaya hazır. Pekin ile Washington da ticaret görüşmelerine hazırlanıyor. Diğer yandan Trump yönetiminden üst düzey bir yetkiliye göre G – 20 zirvesinden detaylı bir ticaret anlaşması çıkması beklenmiyor.

Hisse senetleri

Euro Stoxx 50 Endeksi Tokyo saatiyle 15:18'de yüzde 0.3 düştü. S&P 500 Endeks vadeli kontratları yüzde 0.1'den daha az yükseldi. Dayanak endeks Salı günü yüzde 1 düştü.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.6 düşüşle kapandı.
Güney Kore'de Kospi Endeksi fazla değişmedi.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.3 düştü.
Hang Seng Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.1 geriledi.

Döviz

Yen dolar karşısında 107.39 seviyesinden işlem gördü.
Çin dışında işlem gören yuan 6.8889'da tutundu.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi fazla değişmedi.
Euro/Dolar paritesi 1.1357'den alıcı buldu.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi hafif yükselişle yüzde 2 oldu.

Emtia

WTI petrolü yüzde 2.2 yükselişle varil başına 59.1 dolar oldu.
Altın yüzde 0.7 değer kaybederek onsu 1,413.63 dolara geriledi.