Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Petrol fiyatlarında yenilenen artışlar ve yatırımcıların düşük risk iştahı ile yeniden güvenli limanlara yönelmesiyle hisse senetleri piyasasında bu hafta süren ralli son buldu.

Asya’da MSCI Asya Pasifik Endeksi dört işlem günü içerisinde ilk kez geriliyor. Hong Kong Hang Seng endeksi kayıpların başını çekiyor.

ABD vadelileri ana endekslerdeki pazartesi kaybını takip ediyor. S&P 500 vadelileri yüzde 0,1 ekside. Asya’da risk iştahının düşük olması Japon yenine yönelimi hızlandırırken yen dolara karşı yüzde 0,1 yükseliyor.

ABD tahvil getirisi de üç baz puan düşerek yüzde 3,17’ye geriledi. Kripto para birimleri yeniden düşüşe geçerken, sabah saatlerinde yüzde 0,8 düşen Bitcoin’de 20 bin dolar seviyesi görüş mesafesine girdi.

NATO zirvesi

Perşembe gününe kadar sürecek NATO Zirvesi bugün İspanya’nın başkenti Madrid’de başlıyor. Zirvede Finlandiya ve İsveç’in üyelik başvurularının yanı sıra örgütün strateji konseptinde Çin’e karşı alınacak resmi pozisyonun da tartışılması bekleniyor.

Bloomberg'in haberine göre, NATO’nun zirvede Çin’i “sistematik bir meydan okuma” olarak nitelendirmesi, Rusya ile olan yakın ilişkilerini de not etmesi bekleniyor. NATO en son 2010’da stratejik konsept metninde değişikliğe gitmişti. Mevcut metinde Çin’den bahsedilmezken Rusya “partner” olarak nitelendiriliyordu. Konseptte her iki ülkeye ilişkin ifadelerin değiştirilmesi bekleniyor.