Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Manisa'da orman yangını, alevler İzmir-İstanbul otoyoluna ulaştı

Manisa'da orman yangını, alevler İzmir-İstanbul otoyoluna ulaştı

  • Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde çıkan orman yangını ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü. Öte yandan Bursa'nın Büyükorhan ilçesindeki yangın da kontrol altına alınırken, Manisa'nın Akhisar ilçesinde çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle büyüdü. Yangın nedeniyle İzmir-İstanbul Otoyolu trafiğe kapatılırken, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin
Manisa'da orman yangını, alevler İzmir-İstanbul otoyoluna ulaştı
15 Temmuz 2026, 16:56 Güncelleme :

Manisa'nın Akhisar ilçesinde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle büyüyerek İzmir-İstanbul Otoyolu'na ulaştı. Ulaşımın geçici olarak durdurulduğu bölgede yangına 8 uçak, 8 helikopter ve çok sayıda kara ekibiyle müdahale ediliyor.

Manisa'nın Akhisar ilçesine bağlı Evkafteke Mahallesi'nde saat 13.10 sıralarında orman yangını çıktı. İhbarın ardından ekipler bölgeye sevk edilirken, yangına ilk müdahale saat 13.20'de yapıldı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen söndürme çalışmalarına 8 uçak, 8 helikopter, 25 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 2 dozer katılıyor. Ekipler, alevleri en kısa sürede kontrol altına alabilmek için havadan ve karadan yoğun mücadele veriyor.

Rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangının duman ve alevlerinin İzmir-İstanbul Otoyolu'na ulaşması üzerine güvenlik amacıyla otoyol trafiğe kapatıldı. Bölgede ulaşımın yeniden sağlanabilmesi için çalışmalar sürerken, ekiplerin yangını kontrol altına alma mücadelesi aralıksız devam ediyor.

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Adaören kırsal mahallesi yakınlarında orman dışı alanda çıkan ve sonra ormana sirayet eden yangın başladı.

Adaören mevki civarındaki yangına orman ve itfaiye ekipleri ile yangın söndürme uçakları müdahaleye başladı.

Bursa'da söndürüldü

Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde otluk alanda başlayarak ormanlık alana sıçrayan yangın, ekiplerin havadan ve karadan yürüttüğü yoğun müdahalenin ardından söndürüldü. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Büyükorhan ilçesine bağlı Osmanlar Mahallesi'nde otluk alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek çevredeki ormanlık alana sıçradı.

İhbar üzerine bölgeye Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ile Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi. Yangına helikopterlerle havadan, arazözler, itfaiye araçları ve orman işçilerinin katılımıyla karadan müdahale edildi.

Ekiplerin koordineli çalışması sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Bölgede soğutma çalışmaları devam ederken, yangının çıkış sebebiyle ilgili inceleme başlatıldı.