Advertisement
HABERLER ABONE OL

Moderna’nın son dönem çalışmalarını içeren analizde, iki doz olarak uygulanan Kovid-19 aşısının koruyuculuğunun yüzde 93 oranında 6 ay boyunca devam ettiği açıklandı.

Bazı ülkeler, Kovid-19 aşılarının etkinliğinin zamanla düşebileceği endişesiyle bağışıklık sistemi zayıf olan insanlar için üçüncü doz uygulamasını sunmaya başladı.

Konuya ilişkin olarak 4 Ağustos’ta yorum yapan Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, dünya genelinde yeteri kadar Kovid-19 aşısı olmaması sebebiyle, üçüncü doz aşı yapan gelişmiş ülkelerin bu kararlarını en azından Eylül ayına kadar askıya almalarını istedi.

2,8 milyar dolarlık net gelir

Bu yılın başlarında ilk kâr sonuçlarını bildiren Moderna, 30 Haziran'da sona eren çeyrekte neredeyse tamamı Kovid-19 aşısından gelen 4,4 milyar dolarlık gelir üzerinden yaklaşık 2,8 milyar dolarlık net gelir elde etti.

Bloomberg tarafından yapılan bir analist anketine göre, 6,46 dolarlık düzeltilmiş hisse başına olan kârın analistlerin beklentilerini aştığı görüldü.

Diğer taraftan, şirket yaptığı açıklamada, 2021 için 20 milyar dolar tutarındaki Kovid-19 aşısı için satın alma anlaşması imzaladığını duyurdu.