Advertisement
HABERLER ABONE OL

Konuya yakın kaynaklar, petrol fiyatları konusundaki anlaşmazlığı sonlandırmayı hedefleyen toplantının 9 Nisan'a ertelendiğini belirtti. Geçen hafta OPEC ile OPEC dışı bazı üretici ülkelerin arasındaki toplantının 6 Nisan'da video konferans yoluyla yapılacağı açıklanmıştı. 

Bir kaynak, petrol üreticilerinin müzakere için daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu bildirdi. Suudi Arabistan ile Rusya Mart başından beri üretim kısıntısı ve petrol fiyatları konusunda anlaşmazlık yaşıyor, bu anlaşmazlık petrol fiyatlarının 18 yılın en düşük seviyelerine inmesine neden oldu. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Perşembe günü Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile telefonla yaptığı konuşmanın ardından, Suudi Arabistan ve Rusya'nın petrol üretimini yaklaşık 10 milyon varil düşürmelerini beklediğini söylemesi sonrası anlaşma umuduyla fiyatlar yüzde 35'ten fazla yükselmişti. 

İki ülke son günlerde fiyatların çöküşüne kimin sebep olduğuna dair karşılıklı suçlamalar yöneltiyor. Cuma günü Rus lider Putin fiyatların düşüşüne dair Suudi Arabistan'ı suçladı, Suudi Dışişleri Bakanlığı, Putin'in açıklamasını yalanladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Mart ayında Rusya'nın anlaşmayı reddettiği belirtilerek "Krallık ve diğer 22 ülke Rusya'yı daha fazla kısıntı yapmak ve anlaşmayı uzatmak konusunda ikna etmeye çalıştı" ifadeleri kullanıldı.