Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Pimco Stratejisti Gene Frieda ABD faiz indirim döngüsünü başlatırken riskli varlıklara yönelmek istediklerini ancak temkinli adım atacaklarını belirtti. Bloomberg Emerging & Frontier Forumu'nda konuşan uzman, küresel resesyon tehdidinin temkinli olmayı gerektirdiğini ifade etti.

Frieda "Büyüme o kadar zayıf ki yeni bir şok daha gelirse küresel ekonomi resesyona girebilir. Gelişen ülke para birimleri için uzun süredir olumluyuz ancak şu an önemli bir eşiğe yakınız" diye konuştu.

Fed'in ve Avrupa Merkez Bankası'nın güvercin tutumuyla yatırımcıların yüksek getiri için riskli varlıklara yönelmesi gelişen ülkeler için olumlu. Gelişen ülkelerin yerel para cinsinden tahvil getirilerinin ortalaması Ekim 2016'dan beri en düşük seviyede, Borsalar ise yükselişte..

Stratejist Frieda "Gelişen ülke para birimleri resesyon olması halinde 'depremin merkez üssü' olmayabilir ama riskli varlık satışları ve güvenli limana kaçışlarda 'basınç azaltan vana' görevi yapacaklar." yorumunu yaptı, ticaret savaşları belirsizliği nedeniyle 'esnek' olmak gerektiğini ifade etti.

Morgan Stanley analistleri de dün paylaştıkları notta gelişen piyasa paralarında alım zamanı olduğunu belirtmişti.