Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT programına konuk olan Neuberger Berman Kıdemli Portföy Yöneticisi ve Ekonomist Kaan Nazlı, göreve getirilen yeni TCMB başkanının piyasalarda yarattığı etkiyi ve küresel çapta gelişmekte olan ülkelerin genel görünümünü yorumladı.

Nazlı, Merkez Bankası başkanının değişmesinin ardından piyasalardaki genel durumu değerlendirdiği konuşmasında, enflasyonda iyileşme olursa piyasanın olumlu görünüme döneceğini söyledi.

Eski TCMB Başkanı Ağbal'ın yönetiminde faiz artışının son artış olduğunu dile getiren Nazlı, yeni TCMB başkanının yorumlarından yüksek faize karşı olduğu çıkarımının yapıldığını aktardı.

Nazlı, tahvil fiyatlarında olası kabine değişikliğinin ve TCMB politikasının önemli olacağını söylediği değerlendirmesinde, “TL likiditesini azaltacak adımlar atılabilir.” dedi. Nazlı, ödemeler dengesi kaygılarının emtia fiyatlarındaki artıştan kaynaklandığını ve dolardaki artışın devam etmesi durumunda ithalattaki frenle cari açığın azalabileceğini aktardı.

Kovid-19 salgını sürecinde, genel görünümün gelişmekte olan ülkeler için “zor” olduğunu söyleyen Nazlı, diğer bir taraftan orta ve uzun vadede gelişen ülkelerin küresel büyümeden fayda sağlayacağını belirtti.