Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL

Yeni nesil yatırım uygulaması Midas Kurucusu ve CEO'su Egem Eraslan, finansal teknolojilerin finansal ürünlere erişimi kolaylaştırdığını ve ucuzlattığını söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Sefer Yüksel'in hazırlayıp sunduğu Finansal Teknoloji programına konuk olan Eraslan, "Finansal teknolojilerin yatırım dünyasına iki temel etkisi oldu. Bunlardan bir tanesi finansal ürünlere erişim. Geçtiğimiz 10 yıla bakarsanız hisse senetlerine ve fonlara erişim çok daha kolaylaştı ve ucuzlaştı. Önümüzdeki dönemde teknolojilerin gelişmesiyle birlikte biraz daha komplike olan sabit getirili ürünlerin de bu erişim gelişimine katılacağını düşünüyoruz. Öte yandan finansal teknolojilerin yatırım dünyasına getirdiği en önemli avantaj aslında ucuzluk. Son 10 yıla bakıldığında hem ABD'de hem de Türkiye'de komisyon oranlarının en düşük olduğu dönemdeyiz. Teknolojinin yatırım dünyasına entegre olmasıyla birlikte bu ucuzluğun devam edeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

'Amacımız temel yatırım ihtiyaçlarının tek bir uygulamadan yapılabilmesi'

Midas'ın Türk ve ABD Borsalarına rahatlıkla yatırım yapılabilen düşük komisyonlu finansal mobil uygulama olduğunu belirten Eraslan, arkasında da aracı kurum Midas Menkul Değerler olduğunu vurguladı. Midas'ın sektörden en çok ayrıştığı nokta olarak sektör ortalamasına göre 10 kat daha ucuz komisyonlar sunmasını gösteren Eraslan, "Teknoloji tabanlı bir şirket olduğumuz için de kullanıcı deneyimini en öne koyuyoruz ve kullanıcılar yatırımlarını çok kolayca yapabiliyor. Yapmak istediğimiz şey de ilerleyen dönemde temel yatırım ihtiyaçlarının tek bir mobil uygulama üzerinden kolayca yapılabilmesi" dedi.

2023 yılı için en önemli hedeflerinin kullanıcılarına daha iyi hizmet sunabilmesi olduğunu kaydeden Eraslan,"Önümüzdeki hafta çağrı merkezimizi devreye sokuyoruz. Yakın zamanda altın geldi Midas'a, önümüzdeki dönemde yatırım fonlarının da gelmesini bekliyoruz" diye konuştu.

'Halka açık şirketler kurumsal yönetişim tarafına yatırım yapmalı'

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısının 4.2 milyonu geçtiğini ifade eden Eraslan, borsanın hala reel getiri anlamında bir çok finansal üründen daha iyi durumda olduğunu belirtti. Burada kritik olan konuların başında son dönemde borsaya ilgi gösteren yatırımcıların uzun vadeli borsada var olabilmesi olduğunu söyleyen Eraslan, "Bunun için de halka açık şirketlerin hem kurumsal yönetişim tarafına yatırım yapması gerekiyor. Bunun yanı sıra , karlarını paylaşma noktasında daha istekli olurlarsa borsadaki yatırımcılar da borsa şirketlerine daha orta ve uzun vadeli bakabilirler. Borsa İstanbul'da orta ve uzun vadede çok iyi fırsatlar olduğunu görüyoruz. Gelişmekte olan ülkelerde sermaye piyasalarına katılıma baktığımızda hala aşağılardayız. Bu nedenle de hala gidilecek yol olduğunu düşünüyoruz" dedi.