Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump Fed'e faiz konusundaki eleştirilerini sürdürdü. Trump Çarşamba akşamki Fed faiz kararı sonrasında Fed Başkanı Jerome Powell'ın eninde sonunda faiz indirimine gideceğini söyledi.

Beyaz Saray'da gazetecilere açıklama yapan Trump "Faizleri indireceklerini ima ettiler, bunu daha önce yapmalılardı, eninde sonunda doğru olanı yapacaklar" şeklinde konuştı.

Fed Çarşamba günkü toplantısında faizleri dğeiştirmemiş ancak ekonomik görünümde artan belirsizlikler nedeniyle bu yıl faiz indirebileceği sinyali vermişti.

Trump uzun süredir Fed'e faiz konusundaki eleştirilerini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray hukukçularına Powell'ı görevden alma konusundaki seçenekleri sorduğuna dair haberler yer almıştı.

14 Haziran'daki açıklamasında ise ABD Başkanı, Fed faizleri geçen sene çok artırmasaydı ekonomik büyümenin daha güçlü olacağını ifade etmişti.

10 Haziran'da CNBC'ye verdiği mülakatta Trump yine Fed'e yüklendi ve "Çin para birimini devalüe ediyor. Bu da onlara muazzam bir avantaj sağlıyor. Bizim bu avantajımız yok çünkü faizleri düşürmeyen bir Merkez Bankamız var" dedi.

Nisan ayında da "Eğer Fed görevini düzgün yapsaydı Borsa 5 - 10 bin puan daha yüksek, büyüme % 3 değil % 4'ün üzerinde olurdu" dedi. Yine Nisan'da attığı bir tweet'te "Fed'in gereksiz ve yıkıcı aksiyonlarına rağmen ekonomi çok güçlü" dedi.