Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Turkcell 3. çeyrekte kârını yüzde 51 artırarak analist beklentilerinin üzerinde finansal sonuçlar açıkladı.

Şirketi 3. çeyrek bilançosuna göre bu dönemde karı 1,21 milyar TL oldu. Analistlerin beklentisi şirketin bu dönemde 1,03 milyar TL kâr açıklaması yönündeydi.

Aynı dönemde şirketin satışları 3. çeyrekte 2019 yılının aynı çeyreğine göre yüzde 16 artışla 7,65 milyar TL olarak kaydedildi. Faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı (FAVÖK) 3,39 milyar TL olurken FAVÖK marjı da yüzde 44,4 olarak gerçekleşti.

Mobil bileşikte müşteri başına düşen gelir (ARPU) büyümesi de yüzde 14 yükselişle 52 liraya ulaştı.Son çeyrekte faturalı müşteri bazını net 317 bin artıran Turkcell'in yılın 9 ayında ise net faturalı müşteri sayısı 1,1 milyon artırmış oldu.

Yıl sonu hedefleri güncellendi

Basın toplantısında konuşan Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, şirketin yıl sonu hedeflerinin güncellendiğini belirtti.

Üçüncü çeyrekte Turkcell'in Ukrayna'daki operasyonlarının karlı büyüme gösterdiğini aktaran Erkan, Belarus, Ukrayna ve KKTC operasyonlarından elde edilen gelirin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,3 artışla 658 milyon liraya ulaştığını ifade etti.

Erkan, Turkcell'in açıkladığı bu güçlü sonuçlarla 2020 sonu hedeflerini yukarı yönlü güncellediği bilgisini vererek, "Şirket konsolide gelir büyümesi hedefini yüzde 14-15 aralığına, FAVÖK marjı hedefini yüzde 41-42 aralığına, FAVÖK marjı hedefini ise yüzde 20-21 aralığına yükseltti. Güncellenen hedefler, Turkcell'in 2020'ye başlarken belirlediği hedefleri pandeminin etkilerine rağmen yakalayacağına işaret ediyor." dedi.