Advertisement
HABERLER ABONE OL

Şişecam Ankara Polatlı'daki üretim hattı açılışında yeni yatırım haberi verdi.

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kırman, iki yeni float hattı yatırımına başladıklarını, bu yatırımların toplam büyüklüğünün 4 milyar TL üzerinde olacağını söyledi.

Kırman yeni yatırımları açıklamaya devam edeceklerini de belirtti.

Kırman Polatlı'daki toplam yatırımın 2 milyar TL'yi de aştığını söyledi.

Üretim kapasitesinin yüzde 30 artması hedefleniyor

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan ayrı bir açıklamada yeni yatırıma ilişkin detaylar da paylaşıldı.

Buna göre bu yatırımlar ile Türkiye'deki mevcut yıllık float üretim kapasitesinin yüzde 30 oranında artırılarak 2,6 milyon tona yükseltilmesi hedefleniyor. Gerçekleştirilecek günlük 1.200 ton kapasiteli mimari cam float hattı yeni yeşil saha yatırımının, hızlı bir ivme ile artan düzcam talebinin karşılanması amacıyla, 24 ay içerisinde devreye alınması planlanıyor. Diğer yandan devreye alınacak günlük 750 ton üretim kapasiteli otomotiv camına yönelik hattın ise 18 ay içerisinde tamamlanması öngörülüyor.

Açıklamaya göre, otomotiv camına yönelik fırın yatırımının tamamlanmasıyla mevcut durumda otocama yönelik üretim yapan Kırklareli TR1 Float hattının mimari cam faaliyetine kaydırılması ve bu hattın 2024 yılında yapılması planlanan soğuk tamir aşamasında günlük üretim kapasitesinin 1.000 ton seviyesine kadar yükseltilmesi hedefleniyor.

Erdoğan: Cam ihtiyacının iç piyasadan karşılanmasını arzu ediyoruz

Şişecam'ın üretim hattı açılışında konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şişecam'ın yatırımlarının sağlıklı büyümeye verdiği önemi gösterdiğini söyledi.

Cam ürünlerine olan talebin arttığına dikkat çeken Erdoğan, cam ihtiyacının iç piyasadan karşılanmasını arzu ettiklerini söyledi.

Erdoğan'ın söz konusu yatırımla ilgili konuşmasında şu ifadeler öne çıktı:

Şişecam Polatlı Düzcam üretim tesisinin açılış heyecanını sizlerle yaşıyoruz. 1935'te üretim serüvenine başlayan Şişecam, cam sektöründe bugün ülkemizin en prestijli markalarından biri.

14 ülkede üretim yapan Şişecam, 156 ülkeye aşan ihracatıyla küresel bir oyuncu. Yaklaşık 12 bin kişiye istihdam sağlıyor. Dünyada cam ev eşyasında ilk 3'te cam ambalaj ve düz camda ilk 5'te yer alıyor. 86 yıldır istikrarlı artan pazar payı firmanın üretime ihracata ve sağlıklı büyümeye verdiği önemi gösteriyor.

Bursa, Kırklareli, Mersin ve Ankara'da üretim yapan firma 1 milyar lira ilave yatırımla düzcam üretim kapasitesini 2 milyon tona çıkarmıştır. Bu tesis 540 bin tonluk hacmiyle Avrupa'nın en büyük düz cam üssü olmanın yanı sıra 315 insanımıza ilave istihdam sağlamakta. Cama dayalı ürünlerin inşaattan, otomotive elektronikten savunma sanayine hemen her alanda kullanımının yaygınlaştığı düşünüldüğünde bu tesisin ülkemiz ekonomisi için taşıdığı önem çok daha iyi anlaşılacak.

Özellikle güneş paneli camlarıyla sağlık endüstrisinde kullanılan camlar bunların başında geliyor. Her stratejik üründe olduğu gibi nitelikli cam ürünlerinde talebin kendi iç piyasamızdan karşılanmasını arzu ediyoruz. Şişecam'ın engin tecrübesi ve güçlü kapasitesiyle bu eksiği gidereceğine inanıyoruz.

2 teşvik belgesi ile 751 milyon TL'lik yatırımın önü açıldı

Geri dönüşüm projeleriyle yeşil ekonomiye katkı sağlayan Şişecam'ın atılımlarını zirvede kalma iradesinin güçlü birer işareti olarak görüyoruz. Devletimiz verdiği desteklerle Şişecam'a sahip çıkmıştır. Şişecam'a yaptığı Ar-Ge çalışmalarına yaklaşık 124 milyon lira kaynak aktardık. Firmamız adına 3 milyar 856 milyon lira tutarında 20 adet teşvik belgesi düzenledik.

Şu an içinde bulunduğumuz bu fabrika için 2 adet yatırım teşvik belgesi düzenleyerek 751 milyon liralık yatırımın önünü açtık. Devletten aldığını milletine fazlasıyla geri veren Şişecam, dünya çapındaki üretim ağıyla bu destekleri ziyadesiyle hak ettiğini göstermiştir.

Bu ülkede taş üstüne taş koyan, üreten, ihracat yapan, istihdam sağlayan her sanayicinin başımızın üstünde yeri var. Bundan sonra da Türkiye'nin potansiyeline inanan ekonomimize güvenen tüm yatırımcılarımızın yanında durmayı sürdüreceğiz.