Advertisement

Bundan tam 5 sene önce başladık "Küresel Piyasalar" maceramıza. 25 Ocak 2010. İlk günler adı bile yoktu. Hepsi 5 dakikaydı, açılış yapılır Amerika'ya bağlanılır kısa bir özet ile kapatılırdı. Önceleri Melike Ayan'ın tadına doyamadık, "süre yetmiyor ,lafı kızın ağzına tıkıyoruz" dedik.

Tamam, dediler "10 dakika olsun". Melike anlattı ben dinledim Dow Jones, S&P 500 öğrendim. Sonra adını koyduk "Küresel Piyasalar." Adı küreseldi ama içinde eksik olan yereldi. Dedik bir telefon yapalım Amerika böyle kapandı ama biz içerde nasıl etkileniriz diye, denedik önce olmadı, sığmadı.

10 dakika 20'ye çıktı. O telefonlar uzadı, Melike uzattı, stüdyoya da canlı konuk lazımdı. Davet ettik geldiler programı yarım saate çevirdiler. Fed'i öğrendik Amerikan Merkez Bankasıymış, parite vix altın sabahlanırmış,yeri gelir bizi de çarparmış. Öğrendikçe sorduk,sordukça öğrendik bir türlü yetemedik, merkez bankaları bilançoları ile birlikte biz de genişledik.Oldu tam 1 saat. Ama yine yetmedi, konukları ikiledik nihayet 1 saat 15 dakika dedik.

Yaz kış hafta içi her gece o 1 saat 15 dakika için çok çalıştık. Ekran önünde arkasında, yayın öncesinde sonrasında. Kimi zaman kavgasını verdik,kavga ettik daha iyi olsun diye ekiple. Moralimiz bozuktu belki kendimize,ama yine de güler yüzü eksik etmedik. Samimi olmaya çalıştık her gece, ama mutlaka şımarmadan. Herkes anlasın istedik gayret ettik,biz bile bilmedik çoğu zaman sorarken, birlikte öğrendik. Sadece günün toparlaması değil geceki gündemi, sıcak haberi de getirdik. Günü kaçıran için özettik. Misafir olduk evlere girdik, izlerken millet evde gece pijama, biz takım elbise giydik. Tarihi Fed kararlarını,Türkiye'nin kredi notunun artışlarını yakaladık canlı yayında, duyurduk Türkiye'ye.

Şansımız da yaver gitti hani. Bir not için saatlerce bekledik, değdi ama millet tatildeyken ilk biz verdik. Sadece piyasayı ekonomiyi de değil siyaseti,seçimleri,Soma'daki acıyı da Pakistan'da okul baskınını da dile getirdik. Kimi zaman maçlarla kimi zaman bitmeyen diziler ile çakıştık. Türk televizyonlarının prime timedaki tek ekonomi programıydık. "Küresel Piyasalar" ile 5 yaşımıza girdik. 5 dakika ile başladık 5 sene olduk...