Advertisement

Hamdi Akın karşıma Türkiye'nin önde gelen altyapı yatırım holdinglerinden biri olan Akfen'in YKB unvanının yanısıra son zamanlarda amiral gemisi olarak nitelendirdiği Tepe İnşaat ile ortak olduğu TAV'ın YKB unvanı ile oturdu. Basında 3 Mayıs 2013 tarihi olarak duyurulan İstanbul'un üçüncü ve iddialara göre de Avrupa'nın en büyük havalimanının en önemli oyuncularından. "TAV'ın ticari siciline baktığımızda iştigal konusunda sadece havaalanları operasyonları ve yönetimi yazar diyor." Haklı olarak da bir yandan Mart 2012'de TAV'ın % 38 hissesini Fransız Aeroport de Paris'e satmış olması ve 1999 yılı itibarı ile de ATÜ'nün açılımındaki dutyfree konusundaki ortağı Unifree'nin ünlü Alman ortağı Gebrüder Heinemann GmbH ile ortaklığının bulunması bir yandan da yurtiçi ve dışında birçok şehirdeki tecrübelerinden, yatırımlarından ve iştirakinden dolayı yarışta iddialı olduklarını söylüyor.

Kendisiyle İstanbul-Levent Loft'taki ofisinde yaptığım röportajda Ankara'da da 1000 hanelik bir konut projesinin çalışmalarından bahsederken heyecanı yüzünden okunuyor. Enerjinin geleceğin parlayan  sektörlerinden olduğunu anlatırken Akfen'in Mersin'de yapacağı  1 milyar dolarlık yatırımla 1000 megavatın üzerine çıkmayı plandıkları  santralinden bahsediyor. Turizm sektöründe de dünyanın başlıca otel  zincirlerinden olan ACCOR S.A bünyesindeki Novotel ve İbis Otellerini  Türkiye'nin muhtelif şehirlerinde hizmete sunduklarını, mevcut 18  otelin sayısının giderek artacağını müjdeliyor.

İDO giderek ivme kazanırken, modernleşmeye, bekleme zamanlarını ve rötarları kısaltmaya çabalıyor. Deniz Otobüsü duraklarında  alışveriş imkanları sunarak, yolcuya daha iyi hizmet verebilmek  için uğraşıyor.

Yatırım yapılacak işleri önden sezinliyor. Doğuş grubu ile  TÜVTÜRK adı altında özel otomobil muayene istasyonları kurup, hem  kendi çok para kazanıyor, hem de devlete çok para kazandırıyor.  İş rantını bulduğunda da hisselerini satıp başka yatırımları  kovalıyor.

Hamdi Akın ve Akfen isimlerini gelecekte yeni girişimlerde  duyacağımıza hiç şüphe yok gibi görünüyor.