Advertisement

S&P 500 Endeks vadelileri geriledi, ancak sonrasında kayıplarını azalttı. Kongre'nin henüz bu hafta başında 900 milyar dolarlık iki partili yardım paketini geçirmesinin ardından Trump, kanun yapıcılardan çoğu ABD vatandaşına gidecek teşvik çeklerinin 600 dolardan 2,000 dolara yükseltilmesini istedi.

Ayrıca yatırımcılar aşı ile ilgili gelişmeleri değerlendirirken, yeni mutant virüs daha sıkı karantina önlemlerine neden oluyor. Altın tırmanırken petrol geri çekildi. Çin şirketleri iyi performans gösterdi.

Geçen hafta rekor seviyeye tırmanan küresel hisse senetlerinde ralli şimdiden daha kırılgan görünmeye başladı. ABD Başkanı'nın yorumları harcama paketinin yasalaşmasının ne kadar zaman alacağı ve paranın halka ne zaman dağıtılacağı konusunda kuşkulara neden oluyor.

Oanda Asya Pasifik kıdemli piyasa analisti Jeffrey Halley, "Şimdilik durum netleşene kadar piyasalar 'sat' tuşuna basmıyor gibi görünüyor." dedi.

Avrupa'da ve Kanada'nın bazı bölgelerinden Hong Kong'a İngiltere'ye seyahat hatları askıya alınmış durumda. Avrupa Birliği (AB) ile serbest ticaret anlaşması imzalamaya çalışan İngiltere hükümeti üzerinde halihazırda var olan baskı kısıtlamalarla arttı. Blok, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın balıkçılık haklarına ilişkin son teklifini reddetti.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter üzerinden yayınladığı bir videoda Kongre'nin Kovid destek düzenlemenin "lüzumsuz unsurlar içermesinden dolayı" iyileştirmesini istedi.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Tokyo saatiyle 13.06'da yüzde 0.2 düştü. Endeks Salı günü yüzde 0.2 geriledi.
Japonya'da Topix Endeksi fazla değişmedi.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.5 yükseldi.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1 yükseldi.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.9 arttı.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.7 tırmandı.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0.3 düştü.

Döviz

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 düştü.
Yen yüzde 0.2 yükselişle 103.46'dan işlem gördü.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.2 artıda 1.2186'dan alıcı buldu.
Offshore yuan paritesi 6.5406 oldu.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 0.91 oldu.
Avustralya'da 10 yıllıkların faizi yaklaşık 3 baz puan azalarak yüzde 0.92 oldu.

Emtia

WTI petrol yüzde 1.6 düşüşle varili 46.29 dolar oldu.
Altın yüzde 0.3 yükselişle onsu 1,866.96 dolardan işlem gördü.