Advertisement
HABERLER ABONE OL

Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, ABD'nin bazı bölümlerinin koronavirüse karşı alınmış acil durum tedbirlerinin gevşetilmesi için Mayıs'ta hazır olabileceğini, ancak "genel bir açma tuşu" olmadığını söyledi.

Covid-19'un baharda yeniden güçlenmesi ihtimalinin de bulunduğunun altını çizen Fauci, Kasım ayındaki ABD seçimlerinin bir parçası olabileceğini belirtti.

Fauci, ABD'li valiler ve belediye başkanları, geniş çaplı testlerin mümkün olmasının çoğu eyalette devam eden sosyal izolasyonu gevşetmek için kilit önemde olduğunu belirtiyor.

ABD Başkanı Donald Trump, geçen hafta açıklamada ekonominin ne zaman yeniden açılacağına ilişkin hayatının en zor kararıyla karşı karşıya kaldığını söylemişti.

Fauci, Pazar günü CNN'de katıldığı yayında ekonominin yeniden açılmasıyla ilgili olarak "Muhtemelen gelecek ay kısmen başlayabilir. Ay sonuna kadar etrafa bakıp 'Tamam, burada güvenli ve temkinli bir şekilde geri çekmeye başlayabileceğimiz önlemler var mı, öyleyse yapalım.' diyebileceğimizi umuyorum." dedi.