Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya Birleşik Hizmet İşleri Sendikası (ver.di) yedi Amazon deposundaki işçileri küresel Prime Day kampanyasıyla aynı zamana denk gelecek şekilde greve gitmeye çağırdı.

ver.di, üç günlük grevi, daha iyi ücret ve çalışma koşulları için Almanya’daki ABD teknoloji devi ile uzun süredir devam eden mücadelenin bir parçası olarak düzenlediğini söyledi.

ver.di temsilcisi Orhan Akman yaptığı açıklamada, “Postayla sipariş merkezlerindeki çalışanlar, müşteri yoğunluğuyla başa çıkmak zorunda ve fazladan iş yükü için fazla mesai ücreti alamıyorlar” dedi.

Almanya, Amazon’un ABD’den sonraki en büyük pazarı olarak biliniyor. Şirketin iyi ücret ve avantajlar sunduğunu belirten Amazon sözcüsü geçmişteki grev çağrılarında lojistik merkezlerdeki çalışanların yüzde 90’dan fazlasının normal şekilde çalıştığını söyledi.

Haziran aynın başında Amazon, Almanya’daki depolarında Temmuz ayından itibaren saat başına 12 Euro’luk giriş seviyesi ücreti garanti edeceğini ve bu ücretin 2022 sonbaharından itibaren saatte en az 12,50 Euro’ya yükseleceğini açıklamıştı.