Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya'da Şansölye Angela Merkel'in başında bulunduğu hükümet, koronavirüs pandemisi ile sarsılan Avrupa'nın en büyük ekonomisine destek çabaları dahilinde, küçük ve orta boy işletmeler için yeni bir "sınırsız" yardım progamını duyurdu.

Kredi garantileri programı, ekonominin bu yıl 2008 ve 2009'daki küresel kriz zamanındaki yüzde %'lik düşüşten daha fazla daralabileceğini kaydeden Alman hükümeti tarafından açıklanan bir dizi tedbirin son halkasını oluşturuyor.

Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz ve Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, Pazartesi düzenledikleri ortak basın toplantısında, hükümetin yüzde 100'e kadar kredi garantisi sağlayacağını duyurdu. 800,000 euroya (862,000 dolar) kadar çok hızlı ödenecek krediler kullanıma sunulacak.

Mevcut program sadece yüzde 80 ila yüzde 90 kredi garantisi sağlıyordu ve bankalar, ekonominin teklemesinden dolayı yeni risk alma konusunda isteksizdiler. Özel bankalar bu nedenle hükümete kredi garantilerinin yüzde 100'e çıkarılarak mevcut programın genişletilmesi konusunda baskı yapıyorlardı. Bloomberg News Cuma günü yeni programa ilişkin görüşmelerin gerçekleştirildiği yönünde bir haber vermişti.