Advertisement
HABERLER ABONE OL

Altın, ABD’nin mali teşvik paketine dair endişelerle birlikte iki gündür düşüşte.

Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin mali teşvik paketiyle ilgili bir anlaşmaya varılacağına dair umutlu olduklarını söylerken, temsilciler ise iş dünyasının yükümlülükleri ve yerel hükümetlere yapılacak yardım konusunda bir çıkmaz içerisindeler.

Güvenli liman altına olan talep, aşının geliştirilmesi ve dağıtılmaya başlanmasıyla birlikte azaldı. Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu perşembe günü Pfizer ve BioNTech’in aşısıyla ilgili bir toplantı gerçekleştirecek.

JPMorgan banka stratejistlerinin kaleme aldığı bir notta ise kripto paraların geleneksel finans sistemindeki yükselişinin altının zararına olduğu vurgulanırken, "Bitcoin'in kurumsal yatırımcılar tarafından benimsenmesi henüz yeni başladı.” deniyor.

ABD’nin büyük bir bölümünde mali teşvik paketine ihtiyaç var fakat beklenenden iyi gelen ekonomik veriler Senato’nun hemen hareket etmesini geciktirecektir. Koronavirüs aşısının onaylanmasına çok yaklaşılması ve zor geçen mali teşvik görüşmeleri, altın fiyatları için oynak bir zemin oluşturuyor. Oanda Corp Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya

Altın fiyatları, TSİ 08:00’da yüzde 0,3 düşüşle ons başına 1840,08 dolar civarında işlem görüyor. Bloomberg Dolar Spot endeksinde ise çok az bir değişiklik var.