Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, ABD Hazine tahvili faizinin yeniden yükselmesiyle pazartesi günü yaşadığı yükselişi sıfırlayarak hafta başından bu yana kayıp bölgesine geçti. Gram altın da Dolar/TL ’deki aşağı yönlü seyir ve düşen küresel altın fiyatlarıyla birlikte düştü.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi geçen hafta 25 baz puana yakın yükselişle yüzde 1,60’ı test ettikten yüzde 1,40 civarında dengelenmişti. Tahvil faizinin haftaya yatay bir seyirle başlamasıyla beraber altın fiyatları da haftaya yükselişle başlayarak ons başına 1.760 dolara kadar ulaşmıştı.

ABD Hazine tahvili faizinde pazartesi günü yaşanan 5 baz puanlık yükseliş sonrasında altın fiyatları da sert bir düşüş ile 1.710 dolar civarına geriledi, gram altın ise neredeyse 15 TL değer kaybetti.

Ons altın fiyatı

Altın, Şubat ayında yükselen tahvil faizleri ve güçlenen ABD dolarından dolayı son 2016 yılının Kasım ayından sonraki en kötü ayını geçirdi. Şubat ayına ons başına 1.855 dolar seviyesinde başlayan altın, ayın son işlem gününde sert bir düşüş yaşayarak 1.720 dolara kadar gerilemişti.

Ons altın, ABD Hazine tahvili faizinin yüzde 1,40’tan 1,45’e çıkmasıyla pazartesi günü 45 dolar civarında değer kaybederek salı günü 1.713 dolar seviyesinde bulunuyor.

Gram altın fiyatı

Gram altın, Şubat ayında Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki gerilemeyi takip ederek 400 TL’nin altını görmüş, sonrasında artan ABD Hazine tahvili faizinin, dolar/TL üzerinde baskı oluşturmasıyla yeniden yükselişe geçmişti.

Mart ayına 415 TL civarında başlayan gram altın, yüzde 3’ten fazla değer kaybederek 402 TL seviyesine geriledi.