Advertisement

Hisse senedi bölgelerinde yaşanan değişiklikler şu şekilde: ABD hisse fonlarına 9.4 milyar dolar ile üçüncü haftalık giriş oldu. Japonya fonlarına 1.2 milyar dolar giriş oldu. Avrupa'dan 0.3 milyar dolar ile arta arda altıncı haftalık çıkış oldu. Gelişen piyasalar hisse fonları 7.2 milyar dolar ile tüm zamanların en yüksek beşinci kaynak girişini kaydetti.

ABD'de değer hisseleri 3.4 milyar dolar ile Mart ayından bu yana en yüksek girişi kaydetti. Büyük sermayeli şirketlere 2.9 milyar dolar girdi. Küçük sermayeli şirketlerden 0.7 milyar dolar çıktı.

Teknoloji hisselerime 2.4 milyar dolar ile en yüksek altıncı giriş gerçekleşirken, finans sektörü hisselerine 2.1 milyar dolar, enerji hisselerine 1 milyar dolarlık giriş oldu. Tüketici şirketlerinden 0.1 milyar dolar çıktı.

Tahvil fonları arasında önemli gelişmeler: Yatırım yapılabilir seviyedeki tahvil fonlarına 7.9 milyar dolar ile 5 haftanın en yüksek girişi kaydedildi. Yüksek faizli tahvil fonlarına 1 milyar dolar girdi. Gelişen piyasa tahvillerine 3.5 milyar dolar ile en yüksek dördüncü giriş kaydedildi.

Michael Hartnett öncülüğündeki BofA stratejistleri aşı dağıtımı öncesinde iyimserliğin zirve yapmasıyla birlikte gelecek aylarda "pik pozisyonlanma, pik politika ve pik kârlar" ile tahvil ve hisse senedi fiyatlarının da pik yapmasını bekliyor.