Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Citigroup Inc., müşterileri için hazırladığı notta, piyasaların koronavirüs salgınından etkilenen tüm faaliyetlerde V tipi bir toparlanma olacağı beklentisi konusunda fazla emin olduğunu kaydetti.

Aralarında Edward Morse'un da yer aldığı Citigroup analistleri, "Çok daha büyük olasılık, reel ve fiziki piyasalarda muhtemelen daha uzun süreli, U şeklinde bir toparlanma ve finans piyasalarında tahviller, hisse senetleri ve emtia için bir 'w' ve belki'de 'w serisi' şeklinde toparlanma olması" dedi.

Notta, Pekin yönetiminin ekonomik tedbirler alarak tepki vermesine karşın, tedarik zinciri toparlanmasının daha sorunlu olabileceğine dikkat çekildi.

Çin, Pazar günü yaptığı açıklamada, koronavirüsün zaten yavaşlamakta olan ekonomiyi olumsuz etkilemesi ile birlikte, artan mali açığa karşın, daha etkin bir teşvik programı uygulamaya koyacağı taahhüdünde bulundu.

Notta, Çin'deki zayıf talebin ticaret anlaşmasının bir parçası olarak ABD'den ithal edilecek ürün miktarı için de engel teşkil edebileceği vurgulandı.

Citigroup analistleri, petrol fiyatlarının yıl sonuna doğru toparlanmaya geçmeden önce zayıf kalmasını beklediklerini belirttiler.

Altının ise yatırımcı/merkez bankası talebinin mücevher altın satışındaki azalmayı telafi etmesi ile birlikte yükselebileceğine dikkat çekildi.