Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kansas City Fed Başkanı Esther George, para politikası yapıcılarının, kaydadeğer aşağı yönlü risklerin olduğu bir ortamda, "bekle gör yaklaşımına girebileceğini" söyledi.

George, "Benim görünümüm, istihdam artışlarının ılımlı hale gelmesi ve düşük enflasyonla birlikte, büyümenin trende doğru yavaşladığı şeklinde" dedi.

George, New York Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, "Orta vadede, en büyük riskin yurtdışındaki yavaşlamadan geldiğini düşünüyorum; özellikle Çin, Euro Bölgesi ve Birleşik Krallık'tan" şeklinde konuştu.

Geurge, enflasyon hakkında da değerlendirmelerde bulundu ve "Enflasyon için mevcut görünüm durgun seyredeceği şeklinde ve enflasyonun son dönemdeki hareketine baktığımda, fiyat istikrarı amacımızla büyük ölçüde uyumlu" dedi.

Konuşma sonrası soruları yanıtlayan George, merkez bankasının geçen yılki faiz artırımlarının ardından bu politikaya ara vermenin uygun olduğunu söyledi.

George, Eylül ve Aralık aylarındaki çeyrek puanlık artışların hata olup olmadığı yönündeki soruya karşılık, "hayır, Eylül ayında hata yaptığımızı düşünmüyorum. Uzun süreli düşük faizlerle ilgili uzun zamandır endişe duyanlar arasındaydım" dedi.

Kansas City Fed Başkanı, "Para politikasının uzun ve değişken gecikmelerle işlediğine inanıyorum. Politikanın yavaş hareket etmesine karşın, 2018'de 100 baz puanlık sıkılaştırmaya gittik. Bu hareketlerin ekonomiye nasıl yansıdığını görmemiz gerek ve bu yüzden bir aranın makul olduğunu düşünüyorum" şeklinde görüş bildirdi.

George'un bu yıl Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarında oy hakkı bulunuyor.