Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

Goldman Sachs Group Inc, OPEC+'in onlarca yıl önce kullandığı bir stratejiyi benimseyerek piyasadaki kısa vadeli fiziksel dengesizliklerini hedef almasının ardından Brent petrol için 2020 fiyat tahminini yükseltti.

Aralarında Damien Courvalin ve Jeff Currie'nin de bulunduğu Goldman analistlerinin notuna göre göre banka 2020 için fiyat tahminini 60 dolardan 63 dolara yükseltti.

Goldman'a göre banka, OPEC ve grup ile birlikte hareket eden üreticilerin ucu açık taahhütler ile uzun vadeli dengesizliklere yönelmek yerine kısa vadeye odaklanmasıyla petrol piyasasının 2020'nin ilk yarısında sıkı kalmasını bekliyor.

“Eğer OPEC bu stratejiyi uygulama konusunda başarıya ulaşırsa grubun istikrarlı üretim artışı için ara sıra sert kısıntılara giderek 1990'lardaki işleyişine döndüğünü gösterebilir.” denen analist notunda “Bu, özellikle 2020'nin ilk yarısı için, daha önce beklediğimizden daha sıkı bir stok patikasını işaret ediyor.” ifadesi yer aldı.

Brent petrol, en yakın vadeli kontrat fiyatlarının altı ay sonrası için arz fiyatlarının üzerine çıkarak daha sıkı bir piyasa dengesini yansıtlamasıyla haftayı yüzde 3.1 yükselişle tamamladı.