Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence'nin koronavirüs vaka sayısında azalma olduğunu açıklamasının ardından uzun vadeli tahviller geriledi. 

Avrupa'nın en güvenli tahvilleri tahvilleri olarak görülen Alman tahvilleri düşerken vaka ve ölümlerin en yüksek olduğu İspanya ve İtalya'da son birkaç günde vakaların azaldığına dair sinyallerle iki ülkenin tahvilleri yükseldi. 

İspanya iki haftadaki en düşük vaka sayısını açıklarken Almanya'da da altı günün en düşük koronavirüs vaka sayısı görüldü. 

Geçen hafta kötü gelen ve resesyon sinyalleri veren ekonomik verilerin ardından vaka sayılarındaki azalma piyasaları bir nebze de olsa rahatlattı. Avrupa Borsaları bu haber akışıyla yaklaşık iki haftanın en büyük artışını kaydetti. 

ABD'de 30 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi 5 baz puan artışla yüzde 1.26'ya yükselirken Almanya'da 10 yıllık tahvil faizi 2 baz puan artarak eksi yüzde 0.42 oldu.

Natwest Markets bu yıl küresel ekonomik büyümenin yüzde 3.2 olarak rekor düşüş kaydedeceğini öngörürken piyasaları. FED'in aksiyonları ve Euro Bölgesi'nde daha büyük entegrasyon olasılığıyla destekleneceğini belirtti. Kurum, çekirdek Avrupa ülkelerinin tahvillerinin daha düşük performans göstereceğini de öngördü.