Advertisement

SPK’nın yeni Başkanı Sayın Vahdettin Ertaş, sermaye piyasasına yönelik hedeflerini, planlarını ve projelerini anlatmaya çalışıyor. Sermaye piyasasının mevcut durumunu tespit ettiği tüm değerlendirmelere katılmamak mümkün değil. Yıllardır sermaye piyasasının içinde bulunmuş biri olarak piyasaları değerlendirmesi hemen hemen herkesten tam not alıyor.

Bu tespitlere dayanarak sorunların çözümlenmesi gerektiğinden ve sermaye piyasasının Türkiye ekonomisine yakışır bir seviyeye gelmesi için tüm iyi niyeti ve samimiyeti ile çalışacağından kimsenin kuşkusu yok. Bu çabaya herkesin katkı ve desteğini vermesi gerekiyor. Sayın Başkan’ın tespitlerine, mevcut sorunları değerlendirmesine tam anlamıyla katılıyorum. İyi niyet ve samimiyetinden de kesinlikle kuşku duymuyorum. Sermaye piyasasının büyümesi ve gelişmesi için yeni bir anlayışa, yeni zihniyet yapısına ihtiyaç var. Tüm kurumların yeniden yapılandırılması, kuralların yeni dönem ve koşullara uygun yeniden yazılması kesinlikle gerekli. Tüm bunlar yapılırken dikkat edilecek tek husus, piyasaları küçültmemek. Piyasaları yeniden yapılandırma ve disipline etme amacıyla yola çıkıp, gelişmenin önünü tıkayıp tam tersine piyasaların küçülmesine yol açılmamalı. Yeni Sermaye Piyasası Kanunu’nun 1 No’lu “Amaç” maddesi de görev olarak piyasaların gelişmesini amaçlamış. Yeni SPK Başkanı ve yönetimi bu hassas dengeyi kurdukları anda başarılı olacaklar ve kazanan Türkiye olacaktır.

Ayrılık
Habertürk yayına girdiği günden bu yana haftada 2 gün bu köşede sermaye piyasası hakkında görüşlerimi değerli okurlarla paylaşmaya çalıştım. Gazete 5 yaşına ulaştı ve ayrılık vakti geldi. Şahsi işlerin fazlalığı ve doktora tezi nedeniyle ara vermenin tam zamanıydı. Başka bir mecrada buluşmak dileğiyle tüm okuyuculara saygılarımı sunuyorum. Bu vesileyle, başta Yavuz Barlas olmak üzere ekonomi servisindeki tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.