Advertisement
HABERLER ABONE OL

Otomotiv Zirvesi’nin bu haftaki konuğu Kia Genel Müdürü Can Ağyel oldu.

Ağyel “Kia olarak 2023 yılında Türkiye’de 23 binin üzerinde otomobil satarak kendi rekorumuzu kırdık. Hedefimiz her yıl bir önceki yıldan daha fazla otomobil satabilmek. Pazar açısından baktığımızda Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) ile uyumlu olarak 2024 yılında 900 bin civarında araç satılacağı öngörümüz var” dedi.

Elektrikli araçların çok hızlı şekilde içten yanmalı motorların yerini aldığına dikkat çeken Ağyel “Sürdürülebilir bir dünya için otomotiv endüstrisi önde gelen sektörlerin başında geliyor. Acil olarak karbondioksit emisyonlarının sanayi devrimi öncesine düşürülmesi lâzım. İnanıyorum ki, önümüzdeki birkaç sene içerisinde şu an içten yanmalı araç fiyatlarının altına inen elektrikli araç fiyatları göreceğiz. Bu da sektörün çok hızlı bir şekilde elektrikliye dönmesine sebebiyet verecek” şeklinde konuştu.

Ağyel “Türkiye’de şarj noktası konusunda ciddi bir yatırım var. Şu an Avrupa’da 13 araca 1 şarj istasyonu düşerken, Türkiye’de yaklaşık 5,4’lük bir sayı var. Türkiye’de elektrikli araç şarj nokta sayısı Avrupa’nın çok üzerinde” ifadelerini kullandı.

Ağyel, paylaşımlı otomobillerin kullanımının ise tüketiciden kısa sürede cevap bulduğunu söyledi.