Advertisement

Asya hisse senetleri, ABD'li şirketlerin bilanço döneminin başlaması ve ABD mali teşvik kördüğümünde çözüme dair herhangi bir sinyal olmamasının etkisiyle Çarşamba günkü işlemlerde geriledi. ABD Hazine tahvilleri ve dolar fazla değişmedi.

Hong Kong hisse senetleri, tropik fırtına nedeniyle duran işlemlerin Salı günü devam etmesiyle düştü. China Evergrande Group hisseleri, şirketin hisse satışında beklenenden az kaynak toplamasının ardından geriledi. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in bölgenin büyümesi için geniş bir vizyon ortaya koyduğu, Çarşamba günü Shenzhen'de yaptığı konuşması piyasayı pek fazla etkilemedi.

Asya'daki kayıplar sınırlı kalırken ABD ve Avrupa hisse vadelileri yükseldi. Güney Kore Wonu, merkez bankasının beklendiği üzere faiz değiştirmemesinin ardından sabit kaldı. Ham petrol fiyatları düştü.

Önceki işlemlerde bankacılık hisseleri S&P 500 Endeksi'ni aşağı çekti. JPMorgan Chase & Co. ve Citigroup Inc. hisseleri, üçüncü çeyrek finansallarının kötüleşen kredilerden kaynaklı sorunlarda sadece bir duraklama sinyali verdiği yönündeki yatırımcı endişelerinin etkisiyle düştü. Eli Lilly & Co.'nun güvenlik endişeleri nedeniyle antikor tedavisinde devlet destekli klinik deneylere kaydını durdurduğunu açıklamasının ardından şirketin hisseleri değer kaybetti.

ABD'de seçim öncesi mali teşvik beklentileri Salı günü itibarıyla düşük. Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi Trump yönetiminin son teklifi yeniden değerlendirmesini istiyor. Senato'daki Cumhuriyetçilerin lideri Mitch McConnell ise daha küçük ölçekli bir strateji izlemek istiyor. Ancak Pelosi bunu hızlı bir şekilde reddetmişti. McConnell'ın gelecek hafta sadece bir kanun hükmünü onaylama teklifine ABD Başkanı Donald Trump bile karşı çıktı. Trump, "Ya büyük oyna ya da hiç oynama." şeklinde tweet attı.

Invesco Ltd. stratejisti David Chao, Bloomberg TV ile gerçekleştirdiği mülakatta "Masa tenisi topunun Beyaz Saray, Senato'daki Cumhuriyetçiler ve Demokratların kontrol ettiği Temsilciler Meclisi arasında bir ileri bir geri gittiğini görüyoruz. Söz konusu olan teşvikin büyüklüğü ve paranın nereye gideceği. Ben hala yıl sonuna kadar bir teşvik paketinin olacağını düşünüyorum, piyasa da bunu iskonto ediyor." dedi.

Koranavirüs tarafında ise pandeminin kontrolünü yeniden almak için tüm Avrupa'da tedbirler genişletildi. Almanya'da enfeksiyonlar Nisan'dan bu yana en hızlı artışını kaydetti. Hollanda Başbakanı kısmi karantina istedi. Fransa'da yoğun bakım hastalarında artış kaydedildi.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Tokyo saatiyle 13.15'te yüzde 0.2 yükseldi. Dayanak endeks Salı günü yüzde 0.6 düştü.
Topix Endeksi yüzde 0.4 düştü.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.2 geriledi.
Şanghay Bileşil Endeksi yüzde 0.5 azaldı.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.3 düştü.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.6 azaldı.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0.2 yükseldi.

Döviz

Bloomberg Dolar Spot Endeksi Salı günü yüzde 0.5 yükselmesinin ardından fazla değişmedi.
Euro/Dolar paritesi 1.1742 oldu.
Yen dolar karşısında 105.38 seviyesinden işlem gördü.
Offshore yuan dolar karşısında 6.7396'dan alıcı buldu.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 0.73'te kaldı.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi yüzde 0.84 seviyesinde tutundu.

Emtia

WTI petrol yüzde 0.2 düşüşle varili 40.12 dolara geriledi.
Altının onsu yüzde 0.3 artıda 1,897.18 dolar oldu.