Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Microstrategy CEO'su Michael Saylor, kripto paralarda yaşanan düşüşü ve dijital varlıkların geleceğini Bloomberg HT’ye değerlendirdi.

Bitcoin’in hayatta kalacağını, fakat geride kalanların çoğunun hayatta kalmayacağını düşündüğünü söyleyen Saylor “Bitcoin dışında, 20 bin kadar başka kripto para birimi var. Bitcoin haricinde, yüzde 99 başarısızlık oranı olacak. Bitcoin, gerçekten mühendisliği iyi yapılmış merkeziyetsiz bir varlık; bu yüzden hayatta kalacak” şeklinde konuştu.

Kripto para Borsaları için düzenleme gerektiğinin altını çizen Saylor “Aşırı kaldıraç var, bu regülasyonların gelmesiyle birlikte, bunlar da biraz daha azaltılacaktır. Bunun yanı sıra, düzenleyicilerin kripto para eğitimi vermesi de önemli.

Kendinizi enflasyona karşı aylık veya haftalık olarak hedge’lemek istiyorsanız, kısa vadede güvenli liman stratejisi olmadığını söylemeliyim. Yapabileceğiniz şey, uzun vadeli bir strateji belirlemek. Dört yıl ya da daha üzeri bir stratejiniz olması gerekiyor. Uzun vadeli strateji ise sepette farklı enstrümanların olmasını gerektiriyor” ifadelerini kullandı.

Saylor Bitcoin’in uzun vadeli performansıyla ilgili, “İki, dört veya sekiz yıl için düşünecek olursak, Bitcoin’in, diğer alternatifler ile kıyaslandığı zaman 5 ila 10 kat daha iyi performans gösterdiğini söyleyebiliriz. Nasdaq hisselerinden, emlaktan veya altından daha iyi performans gösterdi” değerlendirmesinde bulundu.

Düzenlemeler konusuna da değinen Saylor, “Bitcoin aslında dijital emtialardan bir tanesi. Diğer 20 bin kripto varlığın hepsi menkul kıymet. Bu varlıklarda da kote olan şirketlerdeki gibi her şeyin açıklanması gerekir. Bunu yapmayı reddediyorlar ve bu noktada sorun yaşanıyor. Önümüzdeki birkaç yıl içinde, daha fazla şeffaflık gelecektir, çünkü düzenleyici kurumlar daha aktif bir şekilde çalışmaya başladı. Böyle bir dönüşüm var, ama bu dönüşümün içinde çok fazla belirsizlik de var. Yani, Bitcoin dışında bir kripto varlık alıyorsanız, çok büyük bir risk alıyorsunuz demektir” yorumunda bulundu.

Bitcoin’in dijital emtianın en iyisi olduğunu savunan Saylor, Microstrategy’nin stratejisinin Bitcoın'i uzun vadeli (10 yıldan daha fazla) olarak ellerinde tutmak olduğunu belirtti. Microstrategy’nin zaten çok kârlı bir şirket olduğunun altını çizen Saylor “10 milyon dolarlık daha Bitcoin aldığımızı açıkladık. Çok farklı zamanlarda da nakit olduğu zaman bunu gerçekleştirmiştik. Biz dipten satın alıp tavan seviyesinden satmaya çalışmıyoruz. Hangi günlerin iyi veya kötü olacağına odaklanırsanız, yüzde 98 oranında başarısız olursunuz” dedi.