Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol, yatırımcıların Ida Kasırgası sonrasında Meksika Körfezi’ndeki yavaş üretim toparlanmasına odaklanmasıyla varil başına 70 dolara doğru yükseldi.

Batı Teksas Petrolü, New York piyasasında cuma günü yüzde 2,3 tırmandıktan sonra yüzde 0,4 yükseldi. Ida Kasırgası’nın en önemli petrol üretim merkezlerinden olan Meksika Körfezi’ni vurmasının üzerinden iki hafta geçmesine rağmen bölgedeki üretimin yarısı henüz geri başlamış değil.

Goldman Sachs’a göre, kasırgasının yarattığı üretim sıkıntısı piyasalar için alışılagelmemiş yukarı yönlü bir ivme sağladı. Kasırganın etkisiyle beraber stoklarda 30 milyon varile yakın bir azalma olabileceğini belirten Goldman Sachs, gelecek çeyrekte emtia rallisinin başını petrolün çekeceğini belirtti.

İran Atom Enerjisi Kurumu (İAEK) Başkanı Muhammed İslami, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) uzmanlarının nükleer tesislerdeki güvenlik kameralarının hafıza kartlarını değiştirebileceklerini söyledi.

Grossi ile "iyi ve yapıcı" görüşme gerçekleştirdiklerini aktaran İslami, UAEA Yönetim Kurulu toplantısına katılma ve müzakereleri devam ettirme kararı aldıklarını belirtti.

Ekim vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında yüzde 0,3 yükselişle varil başına 69,98 dolardan işlem görüyor.

Kasım vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında yüzde 0,4 yükselişle varil başına 73,18 dolar seviyesinde bulunuyor.