Advertisement
HABERLER ABONE OL

İlaç firması Sanofi, Moderna Inc.’nin geliştirmiş olduğu Kovid-19 aşısının dolum ve paketleme sürecine yardım ederek, 200 milyon doz aşı üreteceğini açıkladı

Fransa merkezli ilaç ve aşı üreticisi Sanofi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Moderna’nın geliştirdiği Kovid-19 aşısı için dolum ve paketleme çalışmasını yapacağını duyurdu. Şirket 200 milyon doz aşının üretimine Eylül ayı itibariyle ABD’nin New Jersey eyaletindeki tesisinde başlayacak.

Sanofi İcra Kurulu Başkanı Paul Hudson konu hakkında yaptığı açıklamada, "Birden fazla cephede seferber oluyoruz ve sektör genelinde dayanışma gösterdik." ifadelerini kullandı.

Sanofi üçüncü anlaşmasını gerçekleşti

Sanofi, hazırlanmış aşı solüsyonunun flakonlara (toz veya sıvı etken madde bulunan cam şişe) doldurulması işlemi için öncesinde de Pfizer/BioNTech ve Johnson & Johnson firmaları ile anlaşma sağlamıştı.

Sanofi daha önce, Pfizer-BioNTech firmalarının ortaklaşa geliştirdiği Kovid-19 aşısının 125 milyon dozluk aşı üretimine yardımcı olacağını duyurmuştu. Şirket benzeri bir anlaşmayı Johnson & Johnson firmasıyla yaparak, 12 milyon dozluk Kovid-19 aşının üretimine yardımcı olmayı kabul etmişti.

Fransa merkezli ilaç firmasının ayrıca klinik denemeleri devam eden kendisine ait iki farklı Kovid-19 aşısı bulunuyor. Sanofi’nin grip aşılarıyla aynı teknolojiye sahip olan ve çalışmaları halen süren Kovid-19 aşının aylar süren gecikmelerden sonra bu sonbaharda kullanılabilir hale geleceği öngörülüyor. Şirketin geliştirdiği yeni nesil mesajcı RNA aşısının ise önümüzdeki yılın başlarında satışa sunulabileceği aktarıldı.