Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkan Yardımcısı ve Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Şencan, sigorta sektörünün geleceğinde iş birliklerinin son derece önemli olduğunun altını çizdi. Bloomberg HT televizyonunda Finansal teknoloji programına konuk olan Şencan, sigorta star-up'ları ve insurtechlerle beraber çalışmanın gelecek için son derece önemli olduğunu söyledi. Dünyada büyük grupların ve dijital aktörlerin sigortacılık sektörüne girdiğini ifade eden Şencan, "Geleceğin mesleği de geleceğin sektörü de sigortacılıktır" dedi.

Dijitalleşmeyi tekliften poliçe alınması, satın alınması, ödeme sistemleri ve asistan hizmetlerine kadar tüm süreçlerde uçtan uca uyguladıklarını ifade eden Şencan, bütün bunları yaparken ileri analitik yöntemler ve robotlar kullanıldığının altını çizdi. Bu bakımdan evrakları da görünmez hale getirdiklerini kaydeden Şencan, "Felsefemiz de iş ortaklarımız, acentelerimiz ve müşterilerimiz ile dijitalleşmeye önem veriyoruz" dedi.

Sigortada dijitalleşme paydaşlarla simetrik olmalı'

Sigorta sisteminin paydaşlarının çok geniş olduğunu ve ciddi bir ekosistemi olduğunu ifade eden Şencan, sigorta şirketlerinin dijitalleşmeyi sadece kendisi için değil, tüm ekosistem ile birlikte bunu gerçekleştirdiklerini söyledi. Acenteler, eksperler ve servisler ile bu dijitalleşmenin yapıldığını kaydeden Şencan, "Ekosistemde dijitalleşmenin paydaşlarla beraber yapılmasının en önemli nedeni asimetrinin oluşmaması. Bunu bütün paydaşlarla simetrik ve ahenkli gitmesi lazım. Yoksa verdiğiniz sigortacılık hizmetlerinin yeterli kalitede olmaz" diye konuştu.

'Her şey olur ama sigortasız olmaz'

Sigorta sektörünün pandemi dönemine iyi bir sınav verdiğini vurgulayan Şencan, "Sektör vatandaşlarımıza, sigortalılarımıza bu dönemde güven de verdi. Bu dönem Türkiye Sigorta Birliği'nin 'Her şey olur ama sigortasız olmaz' mottosunu da teyit eden bir dönem oldu" diye konuştu. Pandemi döneminde sigortalıların dijitalden sektöre hızla ulaşabildiklerini kaydeden Şencan, bu dönemde vatandaşların mevcut ürünleri kadar, ihtiyaç olan diğer ürünleri de incelediklerinin altını çizdi. Önümüzdeki dönemde sigorta sektörüne eğilimin artacağını ifade eden Şencan, burada sağlık branşının ön plana çıkmasını beklediklerini söyledi.