Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

İngiliz seçmenler Başbakan Boris Johnson'ın Brexit planının kaderini belirleyecek genel seçim için sandıklara gitmeye hazırlanırken, sterlin sekiz ayın zirvesine yükseldi. Stelrin/dolar paritesinde zımni volatilite sıçradı.

Sterlin dolar karşısında arka arkaya dördüncü günde de değer kazandı. Fed'in Çarşamba günkü kararının piyasalar tarafından güvercin yorumlanması dolar üzerinde baskı oluşturuyor.

Melbourne'de Pepperstone Group Ltd. araştırma müdürü Chris Weston, “Sterlin/dolar paritesi 1.32 üzerinde tutunuyor. Paritede giderek yükselen gecelik zımni volatiliteyi izliyoruz. Traderların sterlinde bir miktar sert hareketler fiyatlaması nedeniyle çok yükseleceğine şüphe yok.” dedi.

Sterlin/dolar paritesi 1.3229 ile 27 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesine yükselmesi sonrasında yüzde 0.1 yükselişle 1.3213'ten işlem gördü. Parite geçen ay yüzde 3 arttı.

Paritede gecelik zımni volatilite 33.67 vol artarak 43.78'e tırmandı. İngiltere genel seçiminde sandık çıkış anketleri Londra saatiyle 22:00 civarında yayınlanacak.