Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,82 artışla 25.532,05 puan, S&P endeksi yüzde 0,80 yükselişle 2.834,41 puan ve Nasdaq endeksi yüzde 1,14 primle 7.734,49 puan seviyelerinde seyretti.

Ticaret gerilimi ve müzakerelerine ilişkin netlikten uzak açıklamalar devam ediyor. Trump ve Xi'nin 28-29 Haziran’da Osaka’da düzenlenecek olan G-20 Liderler Zirvesi’nde görüşecekleri belirtilirken, ABD tarafından Çin’e ek vergi uygulanacak kalan 300 milyar dolarlık ürünün listesini açıkladı. Ardından Trump Trump önceki gün "Üç ya da dört hafta içinde Çin ile ticaret görüşmelerinin başarılı olup olmadığı belli olur" diye açıklama yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump sosyal medyadan yaptığı değerlendirmede ise "Çin, işletmeler için sisteme para pompalayacak ve muhtemelen faizleri düşürecek. Eğer Fed de benzer adımı atarsa oyun biter ve biz kazanırız. Çin her şartta bir anlaşma isteyecek" değerlendirmesini yaptı. Trump, “Biraz parasal genişlemeyle ABD ekonomisi yüzde 5 büyüyebilir”  dedi.

Kansas City Fed Başkanı Esther George, Economic Club of Minessota'da yaptığı konuşmada enflasyonu Fed'in yüzde 2 hedefine yükseltmek için olası bir faiz indirimine karşı olduğunu belirtti. George, "Bu durum varlık fiyatlarındaki balonları destekleyebilir, finansal dengesizlikler yaratabilir ve sonuç olarak durgunluk yaratabilir" uyarısında bulundu.

Makroveri ajandasında, ABD'de ithalat fiyatları Nisan'da beklentilerin altında artış kaydetti. Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre ithalat ve ihracat fiyat endeksleri Nisan'da % 0.2'şer oranda arttı.