Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İtalyan bir yetkiliye göre, Avrupa Merkez Bankası (AMB), koronavirüs salgınından dolayı satışların sertleştiği bir ortamda piyasaya istikar kazandırmak için İtalyan tahvilleri alarak müdahalede bulundu.

Operasyonların gizli olmasından dolayı ismini vermeyen yetkili, İtalya Merkez Bankası yoluyla gerçekleştirilen bu alımların çok önemli bir miktarda olduğunuı ve ihtiyaç duyulduğu sürece devam edeceğini kaydetti. AMB sözcüsükonu haklkında yorumda bulunmadı.

Bu haber İtalyan tahvilleri üzerindeki baskının azalmasına yol açtı. 10 yıl vadeli İtalya tahvillerinin faizi 30 baz puan yukarıdaydı, ancak bu erken saatlerdeki yükselişin yarısı kadar bir büyüklüğü işaret ediyor.

Radiocor haber ajansı, ismini vermediği merkez bankası kaynaklarına dayandırdığı haberinde, İtalyan tahvil piyasasına müdahale olduğunu duyurdu.

Avrupa ülke tahvilleri, devletlerin koronavirüs ile mücadelede yapılması planlanan 1 trilyon doların üzerindeki harcamaları nasıl fonlayacaklarına ilişkin endişelerle birlikte, küresel bazda gelen satış dalgasına öncülük etti. Avrupa'nın ikinci en büyük borç yüküne sahip ve koronavirüsten en büyük darbeyi alan Avrupa ülkesi olan İtalya'nın tahvilleri özellikle sert satışlarla karşı karşıya kaldı.