Advertisement
HABERLER ABONE OL

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi Şurası'nda faiz ve enflasyona ilişkin yeni mesajlar verdi.

Erdoğan, "Yüksek faizlerin neye mâl olduğu ortada. Yüksek faizlere yatırımcımızı ezdirmemeliyiz" diye konuştu. Enflasyonla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Erdoğan, enflasyonla mücadelenin en önemli öncelikleri olduğunu, hedeflerinin enflasyonu tek haneli seviyelere indirmek olduğunu belirtti.

Erdoğan, "Fiyat ve finansal istikrarı birlikte sağlayacağız. Enflasyonla mücadele en önemli önceliğimiz. Hedefimiz bir an önce tek haneli enflasyon rakamlarına ulaşmaktır. Mali disiplini koruyarak, büyüme ve istihdam odaklı bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Yılı pozitif büyümeyle tamamlayacağımıza inanıyorum

Ekonomide yeni döneme ilişkin mesajlarına devam eden Erdoğan 3. çeyreğe ilişkin verilerle çeyreğin büyümeyle tamamlanmasının kesinleşmiş olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yılın pozitif büyümeyle tamamlanacağına inandığını da vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Salgının yol açtığı ve halen devam eden zorluklara rağmen yılı pozitif bir büyümeyle bitireceğimize inanıyorum” dedi.

Türkiye'de yeni bir reform dönemine işaret eden Erdoğan, "Ülkemiz yatırım ve ticaretin yükselen merkezi olarak gösteriliyor. Artık vites yükseltme değil araç değiştirme dönemindeyiz. Önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulan reformları hayata geçirmek bizim görevimizdir. Ülkemiz artık şahlanış dönemine giriyor. Önümüzdeki sorunları piyasa odaklı yaklaşımla çözeceğiz." diye konuştu.