Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence'in koronavirüs salgınının ABD'de dengelenmeye başladığına dair sinyaller gördüklerini belirtmelerinin ardından yükseldi. Yen, Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin olağanüstü hal ilan etmeye yaklaştığı yönündeki haberlerin etkisiyle düştü.

Dolar, Pence'in Beyaz Saray basın toplantısında "İlerleme sinyalleri görüyoruz." şeklinde açıklama yapmasının ardından yen karşısında erken işlemlerdeki kaybını geri aldı. "Dengelenme gördüğümüzü umuyoruz." diyen Trump ise daya iyimserdi.

Yerel medyada çıkan haberlerde Abe'nin yarın Tokyo bölgesi için olağanüstü hal ilan edebileceği belirtildi. Japonya'nın başkentinde virüs vakaları hafta sonu hızla yükselerek bini aştı. Daha hızlı bir artıştan endişe ediliyor.

Tokyo'da Ueda Harlow Ltd. Döviz marj işlemleri birimi yöneticisi Toshiya Yamauchi, "ABD'nin temel göstergeleri güçlü. Virüs baskılandığı zaman ABD'nin sıçramak için diğerlerine kıyasla daha fazla alanı olacak." dedi. 

Sterlin/dolar paritesi İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın 10 gün boyunca koronavirüs semptomlarını atamasının ardından yüzde 0.3 geriledi. İngiltere, İspanya ve İtalya'da virüsün yavaşladığına ilişkin sinyaller, sterlinin düşüşünü sınırladı.

Dolar/yen paritesi yüzde 0.3 yükselişle 108.88'den işlem gördü. Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 yükseldi. Endeksin yükselişinde kısmen Meksika Pesosu'ndaki kayıplar etkili oldu. Yeni Zelanda Doları/ABD Doları paritesi kazançlar ve kayıplar arasında dalgalandı.