Advertisement
HABERLER ABONE OL

Goldman Sachs stratejistlerine göre, piyasanın ekonomik büyümeye ilişkin endişeleri abartılıyor ve yakın gelecekte döngüsel varlıklarda potansiyel kazanımların önünün açıılması muhtemel.

Başta Zach Pandl olmak üzere Goldman stratejistleri yayımladıkları bir notta, "Piyasanın Delta salgınlarından ve Çin'in yavaşlamasından kaynaklanan küresel döngüsel riskler hakkında çok fazla endişeli olduğunu düşünüyoruz ve Fed konusundaki tahminimiz hala piyasanınkinden daha güvercin. Bu nedenle, kısa vadede döngüsel varlıklarda biraz daha rahatlamanın olası olduğunu düşünüyoruz" dediler.

Delta varyantının hızla yayılması, Fed'in tahvil alımında azaltıma gideceğine yönelik endişeler ve Çin'in yavaşlayan ekonomik büyümesi, son haftalarda yatırımcılar üzerinde baskı oluşturan unsurlar olarak duruyor. Ve küresel çapta hisse senetleri rekor seviyelerden işlem görürken, yatırımcılar güvenlik ihtiyacıyla savunma ve benzeri sektörlere yöneliyor.

Goldman stratejistleri, kısa vadeli küresel büyüme iyimserliğinin piyasanın rahatlamasına izin vereceğini, ABD ve Avrupa hisse senetlerinde daha fazla ilerlemeyi destekleyeceğini belirtirken Japon hisse senetleri için görünümün iyileştiğini açıkladılar. Ayrıca, Euro Bölgesi'ndeki toparlanmanın sağlam kaldığını da eklediler.