Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yen, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) politika toplantısı ve Cuma günkü ABD istihdam verisi öncesinde bir haftanın en yüksek seviyesini gördü ve ABD hazine tahvilleri yükseldi.

Yatırımcı güveni, AMB'nin 2019 büyüme tahminlerini bankalar için yeni kredilerin yolunu açacak kadar düşüreceği şeklindeki haberin ardından azaldı. ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam raporu da, geçen ayki ılımlı veri sonrasında yatırımcıların temkinli duruşunda etkili oluyor.

Melbourne'de IG Group analisti Kyle Rodda, “Yen AMB toplantısı ve tarım dışı istihdam da dahil olmak üzere olay riskleri öncesi geniş çaplı pozisyonlanmadan dolayı yükseldi.” dedi.

Dolar/yen paritesi 111.58 ile Mart'tan beri en düşük seviyesini görmesinin ardından TSİ 08:42'de yüzde 0.07 ekside 111.70 seviyesinden işlem gördü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi altı günlük yükselişinin ardından Perşembe günü fazla değişmedi. ABD'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi 1 baz puan azalarak yüzde 2.69'a geriledi.

ABD'de tarım dışı istihdam Ocak ayında 304 bin artmasının ardından Bloomberg anketine katılan uzmanların medyan tahminine göre Şubat'ta 180 bin artış kaydetti.