Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar, küresel hisse senedi piyasalarındaki istikrar işaretlerinin güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebi azaltması ile birlikte düşük hacimli işlemlerde hafifçe geriledi.

Dolar, ABD endeks vadeli kontratlarının son üç günde ilk kez yukarı yönde hareket etmesi ile birlikte G-10 ülkelerinin para birimlerinin biri hariç tümü karşısında güçlendi. ABD Hazine tahvilleri Asya seansında, 10 yıllıkların faizinin çarşamba günü Eylül 2017'den bu yana en düşük seviyesine inmesinin ardından dar bir bantta kaldı.

Sydney'de St. George Bank kıdemli ekonomisti Janu Chan, "Hisse senedi piyasaları biraz istikrar kazandı ve bu durum riskten kaçınma eğiliminin azalmasına neden oldu," dedi ve "Ayrıca yüksek doların ABD ekonomisini olumsuz etkilemeye başlayacağı bir nokta da var ve bu mevcut seviyeler yakınında. Bu yüzden dolar alımında isteksiz olabilirsiniz" şeklinde görüş bildirdi.

Euro/Dolar paritesi, önceki üç günde yüzde 0.6 düştükten sonra yüzde 0.1 yükselerek 1.1138 seviyesine çıktı. ABD para biriminin G-10 ülkelerinin paraları karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Çarşamba günü yılın en yüksek seviyesinin oldukça yakınında seyrettikten sonra fazla değişmedi.

ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi New York'ta yüzde 2.21'e kadar düştükten sonra yüzde 2.27 seviyelerine geldi. ABD tahvil getiri eğrisinin kilit bölgesi olarak görülen 3 ay vadeli bono ve 10 yıl vadeli tahvil faizleri arasındaki fark eksi 9.5 baz puan seviyesinde. Bu fark Çarşamba günü eksi 14 baz puana kadar inmişti.

Tokyo'da Aozora Bank Döviz ürünleri yöneticisi Akira Moroga, "Döviz piyasaları, oyuncuların ticaret cephesindeki yeni gelişmeleri izlemeleri ile birlikte dar bantlarda kalıyor" dedi.

Dolar/yen paritesi fazla değişmeyerek 109.60 seviyesinde kaldı ve 109.48-109.64 bandındaki seyrini sürdürdü.